Ninjafeestje
 Home    Kinderfeestje thuis    Ninjafeestje

Ninjafeestje als kinderfeestje zelf organiseren!

Heeft jouw zoontje altijd al gefantaseerd van een leven als Ninja of Samoerai? Maak dan zijn droom werkelijkheid en leid hem en zijn vriendjes in één middag op tot Ninja-kid! Het leukste is om met de kinderen naar het bos te gaan en daar allerlei Ninja spelletjes te doen.

Leer de kids tijdens het Ninjafeestje zintuigen gebruiken en over boomstammen lopen en springen, maar ook wat je moet doen als je er per ongeluk van af valt.

Leuke Ninja spelletjes!

Leuk is om de kinderen op te delen in teams. Ieder team kun je een eigen stoere band om het hoofd geven, dat kun je met stof doen. Zijn de kinderen nog iets kleiner,  dan is het beplakken van een kroon net zo leuk. Hiervoor kun je leuke Ninjago plaatjes voor gebruiken en met een online vertaaltool kun je de namen van de kinderen vertalen in het Japans. Bijvoorbeeld: Tijmen = テイメン  Dit kun je de kinderen zelf laten opschrijven/tekenen. Vinden ze erg leuk!

Verzin een verhaal voor het avontuur dat de Ninja’s gaan beleven. Ben je zelf een beetje handig en creatief? Dan kun je bekende spelletjes makken omtoveren tot een Ninja spelletje.

NINJAGO TAART

ninjafeestje-thuis

Begin bij binnenkomst met het eten van een lekker Ninjago taart. Je kunt deze zelf maken. Cake bakken, met fondant bekleden, M&M’s rondom, bekleden met kaarsjes en LEGO Ninjago poppetjes en je hebt een fantastische start van het feestje!

MUMMIESPEL

ninja-mummiefeestje

Altijd een succes op ieder feestje, het mummie-spel. Op het startteken wordt de ander zo snel mogelijk ingewikkeld als een mummie met de rol wc-papier.  Welk koppel is het snelst klaar? Daarna worden de rollen omgedraaid en mag de ander ingewikkeld worden. Het is een spel puur voor het plezier.

ZWAARDVECHTEN

ninjafeestje-zwaarvechten-1

Bij een Ninjafeestje hoort natuurlijk een zwaardgevecht. Laat de kinderen op een boomstam een zwaardgevecht houden. Als je handig bent, dan kun je de zwaarden zelf maken (en ook nog als herinnering meegeven naar huis!) Anders kun je voor een klein bedrag ook zwaarden kopen. Bijvoorbeeld op Fun-en-feest.nl

DRADENSPEL

ninjafeestje-dradenspel

In het bos kun je een speciaal Ninjago trainingsparcour uitzetten van draden en andere hindernissen.  Hindernissen waar de kinderen overheen of onderdoor moesten gaan. En natuurlijk wel met de Ninjago hoofdband om. Vooral het kruipen onder en tussen de draden door vinden ze erg leuk.

THEEKOPJE SPEL

ninjafeestje-theekopje-lopen

Sensei Wu vecht altijd met een kopje thee in zijn handen. Kunnen jullie dat ook? Laat de kinderen over hindernissen lopen met een kopje thee in hun handen. Doe limonade in de theekopjes, als ze de overkant halen, kunnen ze als beloning de limo opdrinken met uiteraard iets lekkers erbij.

NINJA DIPLOMA

ninjafeestje-zwaardvechten

Als iedereen de opdrachten heeft gedaan, dan ben je natuurlijk een echt Ninja-kid! Dus dat wordt beloond met uiteraard het zwaard en je kunt zelf nog een leuk diploma maken met de namen erop geschreven in het Japans! Leuk aandenken aan het feestje.