Frozenfeestje
 Home    Kinderfeestje thuis    Frozenfeestje

Frozenfeestje als kinderfeestje bij jou thuis

Ben je bijna jarig? Dan wil je natuurlijk graag een kinderfeestje organiseren. Maar wat ga je dit jaar eens doen? Je wilt natuurlijk wel iets unieks en leuks waar de kinderen over blijven praten. Denk aan een frozen kinderfeestje!

Frozen is een film die geïnspireerd is op het sprookje ‘De Sneeuwkoningin’ van Hans Christian Andersen. Het gaat over Anna en Elsa. Elsa is de oudste prinses met speciale krachten waarmee ze dinge kan betoveren in ijs. Als er tijdens het spelen met Anna iets misgaat en Anna gewond raakt, wenst ze dat Anna niks van haar krachten krijgt te weten. Jarenlang leven Anna en Elsa in afzondering in een kasteel en ze spreken elkaar nooit. Tot de koning en de koningin overlijden.. Nu zijn Anna en Elsa alleen en moeten ze elkaar wel weer zien. Het gaat goed, totdat Anna wilt trouwen. Elsa vind dit niet goed en betoverd per ongeluk een heleboel dingen in ijs. In paniek vlucht ze weg naar haar eigen ijskasteel, waar Anna en haar verloofde Hans haar gaan zoeken. Onderweg komen ze Kristoff tegen met zijn rendier Sven die ze willen helpen. Ook komen ze nog een sneeuwman tegen: Olaf. Olaf wilt ook wel helpen met het zoeken naar Elsa. Als ze Elsa hebben gevonden schreeuwt Elsa heel hard waardoor Anna’s hard bevriest.. en dat is dodelijk.

Hans blijkt niet echt met Anna te willen trouwen maar heeft kwade bedoelingen. Ze gaan vechten en Elsa spring tussenbeide. Ze verandert in een ijsprinses; een heel hard standbeeld van ijs en daardoor red ze het leven van Anna. Elsa vind de balans terug in haar leven en wordt een succesvolle koningin.

Dit is natuurlijk een heel leuk thema voor een kinderfeestje, met Olaf de sneeuwman, Anna, Elsa én het rendier Sven! Daarom is dit kinderfeestje uitermate geschikt voor hippe kids.

Frozenspelletjes

Tijdens dit kinderfeestje doe je allemaal leuke frozen spelletjes. IJstikkertje of het versieren van ijscupcakes.

Hoe gaan die frozen spelletjes dan? IJstikkertje is erg leuk! Een iemand is de tikker en een ander is de zon. Als je getikt wordt ben je bevroren en ga je stokstijfstil staan; als het ijsstandbeeld van Elsa. De zon kan je dan ontdooien door je aan te raken. Maar de tikker weet niet wie de zon is. Pas dus op dat je niet te opvallend geraakt word door de zon!

IJscupcakes maken is ook heel leuk. Je kan zelf cakejes bakken of kant en klare cakejes bakken in de winkel. Vervolgens kan je met fondant of marsepein sneeuw maken. Daarna kan je met fondant en marsepein olaf kleien, een ijskasteel of een kerstboom. Wat je maar leuk vind! Als je dit dan op je sneeuwlandschap zet heb je een heerlijke en mooie ijscupcake.

Je kan je kamer leuk aankleden met nepsneeuw en kerstboompjes zonder versiering. Ook kun je sneeuwballen maken van stof of karton of een mini sneeuwbol maken. Allemaal heel erg leuk en gezellig! Sneeuwpannekoeken kan je ook makkelijk maken met poedersuiker.

’s Avonds ga je natuurlijk in het donker in je sneeuwlandschap de film kijken met sneeuwpopcorn: popcorn met gesmolten witte chocolade. Gegarandeerd een topfeestje!

Twijfel niet en vier een Frozen kinderfeestje! 🙂