Loading map...
 Home    Techniekfeestje bij de OntwerpCirkel

Techniekfeestje bij de OntwerpCirkel

Galjoenstraat 35, Tilburg
Creatief
  • 4974
  • 0
Neem contact op!
Neem contact op!
Direct Mailen

Vier je kinderfeestje bij OntwerpCirkel

‘Ontwerpen en techniek’: daar draait het om bij OntwerpCirkel. Vier je bij OntwerpCirkel je kinderfeestje, dan ga je zelf iets ontwerpen. Je ontwerp gaat de computer in en wordt uitgesneden met een lasersnijder of stickerplotter. Wat dat is? Hoe werkt dat? Bij mooi weer werken we buiten, bij slecht weer in de werkplaats van FABlab013. Wat ga jij maken?

Wat dacht je van een LEGO Ledlampje? Je ontwerp wordt in 3mm dik doorzichtig plexiglas gegraveerd op de lasersnijder. Je bouwt zelf een lego standaard waarbij je ook nog moet solderen en ga je met een lijmpistool aan de slag om alles vast te zetten en werkend te krijgen. Het ledlampje verwisseld van kleur en hiernaast onder kun je zien dat het een leuk effect geeft in het donker. Voor de gevorderde bouwer kan de standaard ook uit MDF worden gemaakt.
Of een T-shirt ontwerpen?  Uit allerlei verschillend kleurtjes flock knip en snij je vrolijke figuren en teksten. Daarna wordt je ontwerp met de hittepers permanent op je shirt gezet. Voordeel van flock persen is dat je t-shirt tot 60 graden gewassen kan worden en de afdrukken zeer goed hechten aan de kleding. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei goud en zilver glitters waar je hartjes en andere vormpjes van kunt knippen. Zo heb je een echt uniek shirt, helemaal zelf gemaakt.

3D tekenen

Je kunt eindeloze driedimensionale vormen tekenen. Anders dan bij een 3D printer kun je met een 3D pen, nu elke vorm aanpassen. Alsof je met een stift tekent kun je nu helemaal naar jouw eigen wens je creativiteit los laten.  Er zijn verschillende kleurtjes Filament die je mag gebruiken. Een mooie broche, stripfiguurtjes of een designer bril, je mag het na afloop allemaal mee naar huis nemen. Kosten zijn € 10,- per persoon. Het materiaal is kunststof PLA, een biologisch afbreekbaar plastic dat gebaseerd is op maïszetmeel.

Maar er is nog veel meer mogelijk! Meer weten?

www.ontwerpcirkel.nl

Kenmerken

Jongen
Meisje
Binnen
Op locatie