Loading map...
 Home    Koken bij de Smaaksoldaatjes

Koken bij de Smaaksoldaatjes

Galileiplantsoen 94, Amsterdam, Amsterdam
Amsterdam,
Bakken & Koken
  • 2803
  • 0
Neem contact op!
Neem contact op!
Direct Mailen

Vier je kinderfeestje bij de Smaaksoldaatjes

Smaaksoldaatjes organiseert leerzame en inspirerende kookfeestjes voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Het feestje kan bij je thuis plaatsvinden of zij kunnen in overleg een leuke locatie in Amsterdam Watergraafsmeer voor je afhuren.

Het programma

Een kookfeestje duurt ongeveer 3 uur. Tijdens het feestje dragen de mini-chefs een Smaaksoldaatjesschort en krijgen de kinderen een koksmuts waarop ze hun naam schrijven. Als de mini-chefs zich wat meer thuis voelen én in de kooksfeer zijn gekomen, spreken we het menu door en verdelen we de taken. Dan begint het echte koken. Snijden, raspen, kneden, mengen, bakken, koken, grillen, stomen, borden opmaken en vooral proeven! Halverwege het feestje zetten we de jarige in het zonnetje en kunnen de cadeautjes uitgepakt worden. Na het koken eten de kinderen de zelfgemaakte gerechtjes gezellig samen op. Vaak is er genoeg gekookt en kunnen de ouders mee eten.

Na afloop van het kookfeestje krijgen alle kinderen de recepten ter herinnering aan het feestje mee naar huis. Hier zitten ook een paar lege receptenkaarten bij, zodat de kinderen thuis hun eigen favoriete recepten kunnen opschrijven.

Het menu

De kinderen koken één menu, dat ze samen bepalen. Veel is hierbij mogelijk. Ze maken alles zelf, pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. Het menu zal uiteindelijk passen binnen onze filosofie van gezonde voeding en grotendeels bestaan uit seizoensgebonden producten. De moeilijkheidsgraad van het menu wordt aangepast aan de leeftijd en ervaring van de kinderen. Uiteraard houden ze rekening met diëten en allergieën.

Meer informatie over kinderfeestjes bij De Smaaksoldaatjes.

Kenmerken

Jongen
Meisje
Binnen
Thuis
Op locatie