Loading map...
 Home    Beklim de Domtoren

Beklim de Domtoren

Domplein 9-10, Utrecht
Kinderrondleiding
  • 3908
  • 0
Neem contact op!
Neem contact op!
Direct Mailen

Vier je kinderfeestje in de Domtoren

Beklim met een privégids de hoogste kerktoren van Nederland beklimt. Hoe te gek is dat! Er zijn twee thema’s waaruit je kunt kiezen. Kies je voor Klokken Spelen, dan leer je alles over de klok en de klepel, luiden en beieren!
In de Domtoren vervullen de klokken de belangrijkste rol. Eeuwenlang hebben de luidklokken het dagelijkse leven in de stad beheerst. Halverwege de toren hangen de grote luidklokken en op zeventig meter staat het eerbiedwaardige Hemony-carillon. De kinderen leren alles over de klokken, het luiden en het beieren.

In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. In de kapel zijn eveneens twee kleine luidklokken opgehangen. Hier kunnen de kinderen ook ervaren hoe het is om echte klokken te luiden. De gids neemt de groep vervolgens mee naar de grote luidklokken en het eeuwenoude carillon.

Op zoek naar Sint Maarten
Een spannende en leerzame ontdekkingstocht!
In de Michaëlskapel gaan de kinderen op zoek naar afbeeldingen van Sint Maarten, de beroemde beschermheilige van Utrecht. Via de Egmondkapel en de klokkenzolder komt de groep uit bij het carillon. Hier kunnen ze een klein orkest vormen en meespelen met de melodie. Op de hoogste trans kunnen de kinderen uiteindelijk Sint Maarten herkennen, die al eeuwenlang als windvaan boven op de toren trouw de wacht houdt.

Kijk voor meer informatie op de site of neem contact op.

Meer informatie over kinderfeestjes bij de Domtoren in Utrecht.

Kenmerken

Jongen
Meisje
Binnen
Op locatie