Loading map...
 Home    Korren in Bergen aan Zee

Korren in Bergen aan Zee

Bergen aan Zee
In de natuur
  • 781
  • 0
Neem contact op!
Neem contact op!
Direct Mailen

Kom korren in Bergen aan Zee bij De Natuur Natuurlijk

Wil je een feestje dat je nooit meer vergeet? Ga dan korren met Gjalt in Bergen aan Zee. Een zeer bijzonder kinderfeestje waarbij je meer leert over het leven in de zee. De jarige trekt samen met zijn of haar vriendjes een kornet over de bodem van de zee en bekijkt daarna de vangst. Gjalt geeft inspirerende en grappige uitleg. Korren duurt ongeveer anderhalf uur a twee uur.

Wanneer je mee gaat korren krijg je eerst een korte introductie door middel van leskisten met mooi materiaal en een paar pittige anekdotes, waarna je samen met Gjalt richting zee vertrekt gewapend met net, trekhout en scheerbord. Het net is anderhalve meter breed en ongeveer twee meter lang en wordt door de zee getrokken door jou en je groep! Zwaar werk en vele handen maken licht werk. Kinderen kunnen volop meedoen.

De vangst wordt bekeken in witte teiltjes en Gjalt legt uit wat er gevangen is. Wat een overvloed van leven waarvan je geen idee had!

Wist je dat er krab, kreeft, rog, schol, garnaal, schar, pieterman, tarbot, griet, bot, zandspiering, zeebaars, zeeforel, wulk, rogge-eieren, haaieneieren, zeenaald en nog veel en veel meer te vangen valt? (niet alles tegelijkertijd) De vangst varieert enorm door de verschillende weersomstandigheden en de getijden. Korren wordt gedaan van april tot en met oktober en is op meerdere locaties mogelijk.

Meer weten? Neem een kijkje op de website!

www.denatuurnatuurlijk.nl

Kenmerken

Jongen
Meisje
Binnen
Buiten
Thuis
Op locatie

Misschien vind je dit ook een leuk idee?

Schrijf een review

Je e-mailadres wordt niet getoond.